Over ons

Waarom dit initiatief?
Kinderen in Nederland leren meestal rond hun 5e jaar zwemmen. Het schoolzwemmen zoals dat er vroeger was, is te duur geworden en veelal afgeschaft.

De zwemslagen hebben echter onderhoud nodig. Jong geleerd is oud gedaan, gaat voor zwemmen ook op. Maar, de zwemslagen worden door de kinderen vaak wat globaal uitgevoerd. ‘Een beetje zo met mijn armen en mijn benen een beetje zo, en dat is dan zwemmen’. Ze vergeten vaak de slag goed af te maken, wat er voor zorgt dat ze dieper in het water komen te liggen. ‘Paniek! Ik zink!’

Door de schoolslagen weer even goed na te kijken en bij te werken, voorkom je ongelukken en panieksituaties.


Zwemkracht 10 wil scholen een alternatief aanbieden. 4 lessen in ieder schooljaar, om de zwemslagen goed op peil te houden. Resultaat: minder paniek, minder ongevallen in het water. Daarnaast leren de kinderen ook nog andere facetten van het zwemmen. De les is goed voor de conditie, en leuk om te doen. We maken er een gezellige tijd van. Aan het einde van de les kunnen de kinderen uiteraard nog even spelen in het water.

Lees je deze site, werk je op een basisschool in Friesland en denk je ‘hé, daar hebben wij geen brief over gehad, maar dat wil ik ook graag voor onze school!’.
Schroom dan vooral niet, en laat je gegevens achter in ons contactformulier. We nemen dan contact met je op, en gaan op zoek naar een zwembad bij jou in de buurt.

Iedere les wordt verzorgd door 2 a 3 gediplomeerde zweminstructeurs (naar gelang van de grootte van de groep).